Acrogymnastiek bij FC Meppel Gym

Hou jij van dansen, gymmen en samenwerken?

Dan is acrogym zeker dé sport voor jou! Bij acrogymnastiek combineren we deze drie elementen om tot een prachtige en indrukwekkende oefening te komen. Het is een teamsport waarbij je in teams van 2, 3 of 4 partners samenwerkt. Dit kunnen verschillende combinaties zijn, zoals twee meisjes, een jongen en een meisje, twee jongens, drie meisjes, of zelfs vier jongens.

Samenwerken en Vertrouwen

Samenwerken en vertrouwen in elkaar staan centraal bij acrogym. Je bouwt samen torens door op elkaar te klimmen en de bovenpartner maakt indrukwekkende sprongen. Deze sprongen kunnen variëren van streksprongen tot salto’s. Daarnaast werk je aan diverse gymnastic moves zoals koprollen, handstanden en arabier-flickflacken.

Dans en Choreografie

Naast de gymnastische elementen, vormt dans een belangrijk onderdeel van acrogym. Alle bewegingen en torens worden samengebracht in een mooie dans op muziek. Je hoeft deze dans niet helemaal zelf te bedenken; onze ervaren trainster helpt je bij het creëren van een samenhangende en elegante choreografie.

Voorbereiding op Wedstrijden

Wanneer de dans compleet is en de torens, gooi- en vluchtelementen goed beheerst worden, is je team klaar voor de wedstrijden. Wedstrijden zijn een geweldige manier om je vaardigheden te tonen en jezelf uit te dagen.

Doe Mee met FC Meppel Gym

Wil je graag een keer meedoen en ontdekken hoe leuk en uitdagend acrogym is? Kom dan langs voor een proefles! Onze enthousiaste trainers staan klaar om je te begeleiden en te inspireren.

Lesrooster en Informatie

Voor meer informatie over onze acrogym-lessen en om je in te schrijven, bezoek ons Lesrooster. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, bij FC Meppel Gym is iedereen welkom om de magie van acrogymnastiek te ervaren.

Kom langs en ervaar de sport, samenwerking en het plezier van acrogym bij FC Meppel Gym!